Förstasidan och uppslag i SvD Kultur

svd-recension

Biträdande kulturchefen på Svenska Dagbladet, Anders Q. Björkman, väljer att själv recensera ”Älskade fascism” i tidningen. Recensionen presenteras mycket smickrande, med hela förstasidan på kulturdelen och ett uppslag inne i tidningen. Rubriken följer samma linje; ”Viktigt och klargörande om fascismen”:

”Henrik Arnstad har skrivit en viktig och klargörande bok som höjer medvetandet om dagens fascism. Man bör läsa den, för sin egen historiska bildnings skull, men också för att få en större insikt om farorna framtiden.”

Anders_QMen Björkman saknar inte invändningar, framför allt påtalar han att boken (med sina 453 sidor) är för kort:

”I ‘Älskade fascism’ tecknas ett porträtt av ideologin som ledde fram till Auschwitz. Ämnet hade kanske behövt en tjockare bok, men Henrik Arnstad lyckas ändå väl med att berätta fascismens historia – och varnar för att dess förförelsekraft har fått ny styrka.”

Att min bok kunde ha varit ännu längre är dock en invändning, som enbart glädjer en författare. Läs hela recensionen på svd.se!

Annonser

En reaktion på ”Förstasidan och uppslag i SvD Kultur

  1. Jag har inte läst din bok ännu, men jag är oerhört intresserad av fascismens framväxt – och oerhört oroad inför dess återkomst på 2000-talet – och ser fram mot att läsa den. Tack för din mycket viktiga folkbildningsinsats!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s