Arbetarbladet: ”Årets viktigaste bok”

Skärmavbild 2013-04-10 kl. 09.51.13Arbetarbladet i Gävle låter Kristian Ekenberg recensera boken:

”Henrik Arnstad levererar med ”Älskade fascism” en iskall hink vatten i ansiktet, ett brutalt uppvaknande i form av en historielektion. […] I stort har Henrik Arnstad skrivit vad som mycket väl kan vara årets viktigaste bok. En skrämmande skildring av en dynamisk och stark ideologi, ett politiskt kvicksilver som har tagit sig in i samhällskroppen för att stanna.”

Ekenberg är mycket positiv till boken, med undantag av ”de rent historiska avsnitten tenderar att bli torra. Delarna om fascismen och kvinnorna känns pliktskyldiga”. I övrigt skriver han:

”Det som gör Henrik Arnstads bok till en så intressant läsning är att han, genom en gedigen historisk tillbakablick, identifierar kärnan i fascismen, dess svarta essens, oavsett vilka utklädningskläder den har råkat bära. Italienska svartskjortor, tyska nazister, rumänska legionärer, spanska falangister, ungerska pilkorsare … ända fram till vår tids nationalistiska rörelser, som Sverigedemokraterna, och terroristen Anders Behring Breivik.”

Skärmavbild 2013-04-10 kl. 10.01.15Läs hela recensionen på arbetarbladet.se. Arbetarbladet publicerar även en topplista, där min bok hamnar på andraplats.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s