Fiktiviteter: ”Som historiker är det lätt att älska Henrik Arnstad”

Skärmavbild 2013-04-26 kl. 12.17.52Bokbloggen Fiktiviteter låter en historiker av facket recensera boken, i en närmast lyrisk text:

”En bok om den fascistiska rörelsen… Borde vara ganska mörkt, hopplöst, lite på gränsen till ogenomträngligt och framförallt rätt tråkigt. Tycker man. Och så visar det sig vara världens resa, med en superb ciceron och en hel massa kunskap jag inte hade en aning om att jag saknade. Som historiker är det lätt att älska Henrik Arnstad.”

Recensionen konstaterar att ”den uttalade målsättningen med Älskade fascism är att skriva en sammanfattning av den existerande forskningen inom området och diskutera den till gagn för forskare, journalister och intresserad allmänhet”:

”Och som han gör det! Med en personlig ton, med en aldrig sviktande känsla för riktningen och med inte sällan bitska kommentarer lyckas Arnstad manövrera en ganska tung koloss till att bli en helt greppbar och begriplig klump av information och förståelse av densamma. Det är rakt igenom resonerande och komplext. En liten detalj som jag själv blir helt oerhört förtjust i är hans sätt att inte bara skriva fascismens historia utan också i vissa delar humanvetenskapens.”

Läs hela texten på fiktiviteter.se.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s