Arbetaren: ”Medryckande populärvetenskaplig pageturner”

Skärmavbild 2013-04-28 kl. 17.00.50Tidningen Arbetaren låter chefredaktören själv, Daniel Wiklander, recensera boken i en uppskattande text:

”Älskade fascism är fängslande läsning. Henrik Arnstad har lyckats skriva en bok som inte bara är intressant utan även medryckande på ett vis som gör det svårt att släppa den ifrån sig. En populärvetenskaplig pageturner som lyckas tillföra något nytt.”

Särskilt glädjande för ett författarhjärta är att Wiklander uppmärksammar mitt försök att uppmärksamma fler fascismer än Hitlertyskland och Mussolinis Italien:

”Alltför ofta har historiker bara brytt sig om de fascistiska rörelser som förmått att för längre eller kortare tid skapa en totalitär stat – likt Mussolinis Italien eller Hitlertyskland. Flera andra europeiska rörelser fick stora framgångar utan att nå ända fram, och den verkliga styrkan med Arnstads bok är att han synliggör att även dessa rörelser självfallet haft enorm betydelse för det politiska livet i respektive land. När en militant organisation som den finska Lapporörelsen är så inflytelserik att den har informellt stöd av landets styrande och kan misshandla och mörda socialister som den vill och komma undan med det, försvinner inte påverkan den gör på ett samhälle bara för att rörelsen förbjuds.”

Läs den utförliga och ambitiösa recensionen på Arbetaren.se.

Skärmavbild 2013-04-28 kl. 17.08.20Tidningen Arbetaren har vidare publicerat en intervju med mig, angående boken, gjord av reportern Johan Apel Röstlund:

”I drygt fem år har författaren och journalisten Henrik Arnstad studerat fascismens historia. Resultatet är en 450 sidor tjock bok, Älskade Fascism – de svartbruna rörelsernas ideologi och historia. Arbetaren träffade honom samma dag som boken recenserades i de flesta större dagstidningar.”

Läs hela intervjun på arbetaren.se.

Annonser

En reaktion på ”Arbetaren: ”Medryckande populärvetenskaplig pageturner”

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s