o.s.v., etc.: ”En oerhört bra bok”

Recensenten Philip Stålhandske skriver på sin privata blogg ”o.s.v. o.s.v., etc. etc.” angående sin egen recension av ”Älskade fascism”, vilken publicerats i Fria tidningen. Detta angående en jämförelse med Erika Fatlands studie ”Året utan sommar” över Anders Breiviks massmord i Norge:

”För några veckor sedan recenserade jag Erika Fatlands Året utan sommar i Flamman. Det fanns inte riktigt utrymme i texten för att tillräckligt tydligt markera hur fullkomligt vidrig den boken är, så jag vill här förtydliga detta. […] om Erika Fatlands historieskrivning blir den dominerande, då har Breivik vunnit. Hans världsbild vinner.”

Mot detta ställer Stålhandske ”Älskade fascism”:

”Fatlands fruktansvärda självförhärligande och upphöjande av sina egna slutsatser samt den totala bristen av politisk analys. Det sistnämnda stod dock Henrik Arnstads Älskade fascism för, bland mycket annat. En oerhört bra bok som jag gav alldeles för lite utrymme i mina ansträngningar att förklara hur farlig Fatlands världsbild är. […] Älskade fascism hanterar historien på det sätt den bör hanteras: som ett verktyg för samtiden. På ett engagerande vis förklarar den en mörk sida av Europas historia på ett sätt som även kastar ljus över vår samtid.”

Läs hela texten på Stålhandskes blogg.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s