Dubbla uppträdanden på Malmöfestivalen

Skärmavbild 2013-08-02 kl. 09.40.43

Under några dagar i slutet av augusti pågår Malmöfestivalen 2013 och jag framträder dubbelt. Dels med ett seminarium om fascismens ideologi och historia, dels med en filmvisning av den amerikanska andravärldskrigsfilmen ”Saving Private Ryan” (”Rädda menige Ryan”, 1998).

Seminariet om fascism äger rum onsdag 21 augusti kl 19:30 på Hedmanska gården:

Kommer 2000-talet att bli fascismens stora århundrade? Historikern och författaren Henrik Arnstad håller föredrag, med anledning av sin aktuella bok ”Älskade fascism: De svartbruna rörelsernas ideologi och historia”.

Filmseminariet äger rum torsdag 22 augusti kl 18:00 på Palladium (ej på tisdagen som tidigare felaktigt här angetts) i Malmö:

Skärmavbild 2013-08-02 kl. 09.42.01Bilderna av andra världskriget skapas framför allt med hjälp av krigsfilmer och all historia handlar egentligen om nutiden. För USA har det handlat om att konstruera idén om att D-dagen, landstigningen i Normandie 1944, var krigets viktigaste händelse. Under kalla kriget handlade det om att radera bort Sovjetunionen.

Vi tittar på krigsfilmen Rädda menige Ryan (”Saving Private Ryan”) av Steven Spielberg och diskuterar hur historien snarare är en del av nutiden än det förflutna. Politik, mytbildning och stridsvagnar!

Hjärtligt välkommen att delta på dessa seminarier i Malmö!

Annonser

2 reaktioner på ”Dubbla uppträdanden på Malmöfestivalen

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s