Henrik Arnstad medverkar på Kåldolmens dag

k%c3%a5ledussin.jpgLördag 30 november firas ”Kåldolmens dag” på Historiska museet i Stockholm och jag medverkar kl 13:00 under programpunkten ”Het Historia”:

Kåldolmens dag synliggör kulturarvets och historiens mångfald genom att återvända till politiskt laddade, etablerade historiska berättelser som exempelvis den om krigarkungen Karl XII, men utifrån ny kunskap och nya perspektiv. Genom föredrag, mat och dryck, musik, dans och interaktiva aktiviteter lyfter dagen fram den mångfald av historia och kulturarv som tidigare ofta har fallit bort i nationalromantisk och nationalistiskt färgad historieskrivning. Het Historia under Kåldolmens dag blir en paneldiskussion om varför och framför allt hur man kan återvända till etablerade historiska teman med nya ögon.

Jag deltar i en paneldebatt med journalisten och författaren Maja Hagerman, museichef Ted Hesselbom samt Katty Anund Hauptman, projektledare och FoU-ansvarig vid Historiska museet. Som moderator fungerar Petter Hellström, doktorand i idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet och en av initiativtagarna till Kåldolmens dag.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s