Göteborg: ”Samtal om fascism med Henrik Arnstad”

IMG_0916På onsdag 14 maj kl 17-20 blir det ”samtal om fascism med Henrik Arnstad” på Västra Sveriges Arbetares Folkhögskola (VASF), Järntorget 7 i Göteborg:

Ett Europa plågat av sin historia om fascismen ställs återigen inför utmaningen att förstå och motverka fascismens återvunna inflytande över både den parlamentariska demokratin samt EU.

Efter 1945 blev fascism ett tomt skällsord men idag har fascismen på nytt vunnit mark och siktat in sig på att få med sig stora skaror. Men vad är bakgrunden till fascismens framväxt ur ett historiskt perspektiv? Vilka var drivkrafterna bakom fascismens historiska framväxt i Europa? Är de rasistiska partier som finns inom europeiska parlamentarismen demokratiska och därmed ofarliga? Dessa frågor och många andra liknande och väsentliga frågor berör det civila samhället på djupet. Därför är en förståelse om fascismens innehåll och karaktäristiska kännetecken en allvarlig nödvändighet för varje enskild individ.

Henrik Arnstad, historiker och författare till bl.a. “Älskade Fascism” (Norstedts 2013), redogör för den moderna vetenskapliga definitionen om vad fascism innebär. Henrik har ägnat stor energi åt att öka förståelsen kring denna fruktansvärda ideologiska innovationen: fascism.

Henrik besöker Göteborg för ett givande samtal om fascism.

Var med och bidra till samtalet.

Fri entré! Välkommen!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s